Как да изпържим вкусен шаран

        Махаме люспите и изчистваме рибата със студена вода, като се стараем максимално да отстраним кръвта от рибата. Нарязва ме я на шайби не по-дебели от 10 тина милиметра. Посолваме рибата, като преди това сме я подсушили с домакинска хартия. Може по желание към солта да прибавим черен пипер и пушен червен пипир но много малко количество. Оставяме я в хладилника за няколко часа. Наливаме олио в тигана около 10 милиметра ниво и го загряваме до подхудяща температура за пържене. Самото пържене става на бавен огън това е много важно особенно за по-големите риби. Овалваме шайбите в пшеничено брашно от всички страни оствяме ги за малко на страна да си поемат брашното. Може и малко царевично брашно в микса с пшениченото брашно. Аз не използвам царевично брашно, защото то много лесно загаря и се прецаква вкуса на изпържената риба. Изтръскваме всяка шайба от излишното брашно и ги редим в тигана Сега е моментът да отбележим, че след като сме подредили шайбите в тигана започваме обръщането, което се случва многократно, а не чакаме да се изпържи изцяло от едната страна и тогава да обърнем шайбите. Пържим до златист цвят на рибените шайби. Изстикваме лимони и поливаме шайбите с лимоновия сок разбирасе без да прекаляваме. Това е добър апетит.