Поради факта, че найстина желая да информирам максимално потребителите на лбимимата ми техника, противно на търговската психология, не само за плсовете но и за минусите на всяка една стока. До сега винаги сме се стремяли, ако някой ни попита за някой продукт "Как работи?", "Колко струва? ", "Той ли е най-добрия ?" но има и един доста ключов въпрос, на който само един доста опитен и искрен продавач на дадена стока ще може да ви отговори, а той е:

"Какви са минусите на дадения прдукт или услуга спрямо други продукти"

  За да получите найстина адекватен отговор различен от: "ами цената, марката и др."  продавача трябва да познава продуктите си в детайли и да има съответен опит с всеки един продукт на пазара. Ние предлагаме всички продукти на цивилния пазар за невдима комуникация без изключение и съответно постоянно се стремим да ги осъвършенстваме и да премахнем, някой от минусите им.  От време на време ми се случва някой да ме попита:

"Ами ако някой друг е ползвал микрослушалката и има някакво възпаление или гъбички в ушите....има ли опасност....?' 

Аз съответно казвам, вероятно да въпреки, че слушалките който даваме сме давали под наем ги дезинфекцираме съответно със спирт (въпреки 20-50% риск от  повреда на слушалката, ако и една капка попадне в пластмасова микро слушалка (тези слушалки, които не падат на тъпанчето и работят с малката батерия 337) , тя ще спре да функционира. изключение правят магнитните слушалки (това са мини слушалки падащи директно на тъпанчето) при тях поне спирта няма да причини бърза повреда ) Обаче относително наскоро разбрах, че дори 90градуса спирт не убива всички бактерии. Прочетох след това порових доста по-темата и намерих това за спирта: " UsesAlcohols are not recommended for sterilizing medical and surgical materials"  Също така интересен факт е, че не 90градусовия спирт дезинфекцира най-добре, а 70 градуса спирт. ( за по любознателните ето и механизма на действие на видовете алкохол при бактериите). Друг популярен метод за дезинфекция, разбира се пак не на 100% е с мокри кърпички, те са препоръчвани за дезинфекция на пластмасовите микро слушалки (работещи с батерия 337 и не падат на тъпанчето

    Според healthline.com 

Понеже бих искал да съм професионалист и да отговоря еднозначно на въпроса: "Ами ако някой друг е ползвал микрослушалката и има някакво възпаление или гъбички в ушите....има ли опасност....?'  Прочетох доста по въпроса, естествено докторите не се интересуват да конкретно да изследват употребата на ползвани микрослушалки и дали те могат да се пренесат някакви гъбички, бактерии и др и но ето какво намерих:

  • Според http://www.livestrong.com   обикновенните тапи за уши могат да предизвикат инфекция наушите (Ear Infections), само ако не ги почистваме редовно. Естествено те са микропорести и по-лесно полепват по тях бактерии, но все пак в статията не са правили тест ако тези тапи ги е ползвал повече от един човек.
  • Друго итересно ушната кал ни предпазва от бактерии ухото, тя е естествената ни преграда към външната среда от тях (даже в някой природни рецепти за лечение на болно гърло и настинка препоръчват да се сложи памук в ушите и симптомите намаляват, аз лично знам че работи този метод:).  В нашия случай за да ползваме пластмасова слушалка  трябва именно ушната кал да се почисти преди употреба, за да не се повреди микрослушалката, което автоматично ни намалява естествената преграда към бактериите. Според phb.secondsensehearing.com    не трябва да си чистим ушите от ушна кал "Don't Ignore Earwax" . Според мен от прочетеното до тук, ако сме си изчистили ухото от ушна кал добре и ползваме употребявана микрослушалка например има известен риск, дори слушалката да е дезинфекцирана със спирт или мокри кърпи.

 

  От много време искам да направя статия за това как човек да разбере какви са евентуалните рискове и ползите от например една ползвана микро слушалка взета под наем. Понеже не съм лекар макар и вече да имам доста опит със слагане и вадене на...  да кажем по-общо разни миниатюрни нещица от уши. Все мисля, че статията няма да е достатъчно описателна и помолих и мой приятел, който беше ми споделил, че е имал сериозни проблеми с ухото си поради това, че след любителско плуване в басейн навлезли някакви бактерии в ухото  му.....минал през какво ли не.....аз го попитах и го помолих да ми отговори по майла за да кача инфото в сайта.

 

чували ли сте нещо за лична хигиена на УШИТЕ  ;))?


не - не става въпрос  само за къпане и миене на зъби!?


Чували ли сте,  за индивидуални - лични неща, четки, сапуни.. СИГУРНО?! ;))


А..  за ушни възпаления и инфекции причинени от бактерии и гъбични инфекции, които са причинители на ушни зарази и заболявания  и следствие на алергии, хормонални аномалии или влага, количеството на бактерии и гъбички може значително да се увеличи и да преодолее естествените защити и.. НЕ ПИТАЙ УЧИЛО А ПАТИЛО!!!


например:  Вирусът "Паротит"  или "Заушката" се пренася от човек на човек по въздушно­капков път.  Заушката е въздушно­капкова инфекция на микроскопични капчици, "натоварени" с вируса .

а "Екземи по ушите" където възпалението е спътник  на тъпанчевата ципа и после??

Острите възпаления на средното ухо, и хроничното ВЪЗПАЛЕНИЕ може да се разпространи  към вътрешното ухо..


..И инфекциите на средното ухо могат да доведат не само до глухота,  НО  и до възпаление  на мозъчната ципа  и менингит (възпаление на мозъка)..ТУК НАИСТИНА МОЖЕДА БЪДЕ СКОРОТЕЧНО  и много сериозно  и ОПАСНО!


Просто защото сме взели или прихванали някоя и друга чужда бактерия и зараза под наем или назаем.


Ние обикновено ценим това което нямаме и ОБЕЗЦЕНЯВАМЕ това, което имаме!


Не пренебрегвайте личната хигиена и пазете ушите си и докле не е станало късно!!!


 

СТАТИЯТА НЕ Е ГОТОВА ВСЕ още защото темата е много обширна... и ЩЕ ТЪРПИ ПРОМЕНИ. Статията не написана от лекар и не е 100 сигурна найната медицинска достоверност. Ако имате забележки или препоръки или просто желаете да помогнете статията да е добра, моля изпратете ни инфо на :     https://www.facebook.com/qko.bg/

Напишете коментар

Note: HTML is not translated!
    Лош           Добър

Микрослушалки ПОД НАЕМ: ползи и рискове

  • Код на продукт: Микрослушлка под наем: ползи и рискове
  • Наличност: В наличност
  • 0,00лв


Етикети: Микрослушалка, под наме, ползи, рискове