За около вече осем години гаранционни и извън гаранционни ремонти и тестове на различни видове микрослушалки ще резюмирам основните причини за най-честа ПОВРЕДА на микрослушалките.

Ето от какво трябва да правим за да запазим пластмасовите микрослушалките работещи с батерия 337 :

 1. Никога не слагайте батерията на обратно на микрослушалка, защото слушалката може да се повреди.
 2. Никога не ползвайте микро слушалката без да сте почистили добре от ушна кал вашите уши. (ако ушния канал не е добре почистен преди употреба и слушалката се сложи в ухото през дупката за говорителя  може да проникне мръсотия, особено ако човек не си е изчистил ушите, която да залепне за говорителя, това е сериозна предпоставка слушалката за се повреди) Например ако човек е на изпит малко или много той е приеснен с една дума в този момент има по-високо ниво на стрес от нормално. Точно когато човек е в подобна ситуация жлезите с вътрешна секреция започват да работят по-интензивно и отделят повече от нормално ушна кал. Ушния секрет в определен момент почти се втечнява поради по-интензивното уросяване на крайниците и малко по-високата им тепература порати това и ако ушите не са ви били изчистени добре в дупката на микро слушалката тя попада втечнена. След, което тя засъхва и се залепя като цимент в говорителя слушалката. Ако след това бъде направен опит за не професионално механично почистване на слушалката без специален уред елементите много лесно се повредят.
 3. Не допирайте микрослушалката по време на работа повече от около една педя ( 10-15см) до предавател с усилвател и повече от 5см до предавател без усилвател.  Защо? Защото както знаете една микро слушалка колкото е по-близо до предавателя толкова звука става по-силен. Ако доближите мини слушалката до кабела на предавателя или до предавателя (GSM SIM BOX например, няма никакви външни кабели които да излъчват индукционен сигнал, но при него индукционния предавател е вграден вътре и трябва да спазвате дистанция 10-15см от слушалката до предавателя докато работят едновремменно )  звука става по силен от нормалното за слушалката и мембраната на говорителя може да се повреди. 
 4. Не изпускайте слушалката да пада на земята :) .... 
 5. Не допирайте слушалката в голяма близост до уреди като микровълнова печка докъто работи, това също може да подейства не благоприятно на слушалката.
 6. Не забравяйте батерията за дълго време в слушалката след употреба. Винаги я вадете.
 7. Не забравяйте комплекта слушалка с предавател в жабката на автомобил, защото батериите се окисляват от необичайно високите или ниски температури получаващи се в автомобил, докъто е паркиран в жегата на слънце или зимата през ноща на -20градуса. 
 8. Винаги изключвайте и предавателя и микрослушалката след употреба. Ммикрослушалката се изключва като се извади батерията. При модел  M-mini, M mini Micro, M mini PRO , M mini DESIGN  се изважда извън слушалката, но при моделите  M3, M6 и М Fake не е задължително и може просто да се отвори вратичката без да се изважда батерията.
 9. ВАЖНО !!  АКО ПОЧИСТВАТЕ (дезинфекцирате) МИКРОСУШАЛКАТА СЪС СПИРТ и попадне дори малко в нея от спирта,те ще се повреди мигновенно.

Напишете коментар

Note: HTML is not translated!
    Лош           Добър

Как да НЕ развалим микро слушалката си.

 • Код на продукт: Как да предпазим микрослушалката си от повреда.
 • Наличност: В наличност
 • 0,00лв


Етикети: Статии, микрослушалка, повреда, предпазим